Modul de folosire, depozitare şi transportul membranelor

Modul de folosire, depozitare şi transportul membranelor

Pentru folosirea optimă a membranelor gasior® în procesul de ambalare a produselor
trebuie parcurse câteva etape după cum urmează:

  • Aplicaţie

Etapa 1: Înmuierea

- Înmuierea în apă la o temperatură maximă de 25ºC pentru aprox. 20-30 minute (important: membranele gofrate trebuie înmuiată mai mult,aprox. 45 min.)

- În timpul înmuierii, întreaga membrană trebuie imersată în apă

- Membranele ne-gofrate trebuie clătite inclusiv pe interior

Etapa 2: Umplerea

- Umpleţi utilizând orice tip de maşină, manuală sau mecanică

- Supraumplerea trebuie utilizată în funcţie de mărimea nominală a membranei (în funcţie de specificaţiile din tabela de supraumplere)

Etapa 3: Închiderea

- Aplicaţi un clip de mărime potrivită

Etapa 4: Prelucrarea la cald

- Produsele pot fi supuse unui proces de prelucrare la cald, de ex. fierbere în aburi, sau fierberea la o temperatură potrivită pentru toate tipurile de membrane

Etapa 5: Răcirea

- Procesul de răcire trebuie început imediat la sfârşitul  procesului de aburire

- În procesul de răcire trebuie utilizată apă curgătoare, sprayuri cu apa, sau stropitoare programabile

- Procesul de răcire trebuie continuat, până când temperatura produsului este redus la 25-35ºC

  • Transport şi depozitare

Produsul trebuie păstrat în ambalajul original. Locul de depozitare trebuie să fie uscat, curat, şi răcoros. Temperatura interioară nu trebuie să depasească 25ºC. Umiditatea relativa trebuie să fie 60-70%.

Condiţiile sanitare în încăpere trebuie să îndeplinească normele încăperilor din industria de prelucrare a cărnii. Recomandăm desfacerea ambalajului produselor doar direct inainte de utilizare, pentru a le proteja de efectele condiţiilor atmosferice. Membranele sunt sensibile în special la umiditate. Dacă sunt desfăcute accidental în timpul depozitării, asiguraţi-vă ca membranele destinate pentru depozitare în continuare să nu fie umede, pentru că acest fapt poate conduce la lipirea lor în timpul procesului de uscare, si la rupere când sunt derulate.

Niciodată nu stocati laolalta role de membrane cu elemente de intercalare. Recomandăm păstrarea produselor departe de surse de temperatură ridicată, şi ferite de expunere la soare în timpul transportării şi depozitării lor.

Produsele depozitate la temperaturi sub 0ºC trebuie lăsate la temperatura camerei pentru minim 24 ore înainte de utilizare. Să nu loviţi niciodată cutiile de carton în care sunt stocate produsele. Produsele trebuie protejate de deteriorări la fiecare etapa a producţiei. În particular, contactul cu orice suprafată dură, poate conduce la deteriorarea membranelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

t1
t1